Sarmale cu nuca

Apropo.ro / 21.12.2015, 15:19
Sarmale cu nuca
Ingrediente pentru 4 portii 100 g orez, 1 cartof, 4 cepe, 10 linguri de nuca macinata, 5 linguri suc de roșii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 salata verde, frunze de varza proaspata sau acra (frunze de vița de vie), ulei, sare. Preparare Se taie ceapa marunt și

Ingrediente pentru 4 portii
100 g orez, 1 cartof, 4 cepe, 10 linguri de nuca macinata, 5 linguri suc de roșii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 salata verde, frunze de varza proaspata sau acra (frunze de vița de vie), ulei, sare.

Preparare
Se taie ceapa marunt și se înabușa 15 minute. Se adauga orezul ales și spalat și cateva linguri de apa. Cand orezul a absorbit toata apa, se amesteca cu 3 linguri de ulei. Dupa ce s-a racit, se adauga nuca macinata, verdeața și salata verde tocata fin, cartoful dat pe razatoarea mica și 2 linguri suc de roșii.

Se condimenteaza cu sare, dupa gust. Din compoziția astfel obținuta, se fac sarmale în frunze de varza oparite sau în frunze de vița de vie. Pe fundul unei cratițe se pun cateva frunze de varza și apoi se așaza sarmalele. Se adauga trei linguri suc de roșii, doua linguri de ulei și apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba la cuptor 40 de minute.