Sarmale cu orez

Apropo.ro / 12.04.2006, 18:55
Sarmale cu orez
Ingrediente pentru 6 porții frunze de varza murata, 2 cepe mari, 300 g orez, 1 morcov mare, 3-4 ciuperci, 1 ou, 2 linguri sos de roșii, 200 ml suc de roșii, 150 g stafide, patrunjel verde, ierburi aromate, 1 foaie de dafin, 4 linguri ulei, 1 lingurița maggi, piper.

Ingrediente pentru 6 porții
frunze de varza murata, 2 cepe mari, 300 g orez, 1 morcov mare, 3-4 ciuperci, 1 ou, 2 linguri sos de roșii, 200 ml suc de roșii, 150 g stafide, patrunjel verde, ierburi aromate, 1 foaie de dafin, 4 linguri ulei, 1 lingurița maggi, piper.

Preparare
Se calește ceapa tocata marunt în ulei încins pana cand devine sticloasa. Se adauga morcovul ras, orezul spalat și bine scurs de apa, ciupercile feliate, stafidele. Se condimenteaza dupa gust cu maggi, piper și ierburi aromate, sos de roșii și patrunjel verde. Se adauga oul și se amesteca bine. Cu amestecul obținut se umplu frunzele de varza și se rasucesc sarmalele. Se așaza într-o cratița, se adauga apa, suc de roșii, maggi, dafin și se pun la fiert, la foc mic, aproximativ 40 de minute. La sfarșit se dau la cuptor 10-15 minute.