Sarmalele Reci – Anul douăzeci

De: Mioara Tronaru / 11.04.2013, 09:00
Sarmalele Reci – Anul douăzeci
Concertul care celebrează 20 de ani cu Sarmalele Reci şi punctul culminant al turneului „Sarmalele Reci – Anul douăzeci” va avea loc în Hard Rock Cafe.

În data de 9 mai, începând cu ora 21:00, personaje binecunoscute, precum „Violeta”, „Gaşca de la bloc”, „Mona”, „Ana are mere”, „Maniac” sau „Blonda din blocul meu” vor prinde viaţă, recreate de vocea inconfundabilă a lui Zoltan Andras, susţinută de chitara magică a lui Emil Viciu, de tobele lui Gabi Drăgan, basul lui Vlady Săteanu şi clapele lui Mircea Horvath.

Muzica marca Sarmalele Reci reprezintă un univers aparte, incisiv şi incitant pentru unii, cu mesaje sociale şi accente ironice, liric şi plin de romantism pentru alţii. O generaţie întreagă a crescut şi şi-a petrecut tinereţea cu muzica Sarmalelor Reci. La momentul maturităţii trupei este timpul regăsirii cu universul specific, dar şi al descoperirii de noi piese, personaje, stări…

Una dintre cele mai longevive şi mai coerente trupe ale rock-ului românesc, Sarmalele Reci serbează douăzeci de ani împreună cu susţinătorii săi, într-un turneu naţional ce ajunge pe 9 mai la Bucureşti, la Hard Rock Cafe. Este timpul regăsirii şi al întrebărilor. „Ţara te vrea prost”, „Prostia la putere”, „La televizor” sau „Şpriţ de vară” îşi păstrează actualitatea după ani? Dacă da, înseamnă că societatea românească are nevoie de aceşti „lăutari de oraş” (cum s-au autodefinit la înfiinţarea trupei), care incomodează, dar bucură sufletele. În Anul douăzeci, Sarmalele Reci au mai multe lucruri de spus ca niciodată.