Ingrediente pentru 4 portii
1 piept de curcan, 2 cepe, 1 ceașca orez, 1 varza murata, 100 g roșii în bulion, 1 pahar vin alb, 1 pahar suc de roșii, marar uscat, cimbru, ulei, sare, piper.
Preparare
Se trece pieptul de curcan prin mașina de tocat. Se amesteca apoi cu ceapa tocata marunt și calita în ulei, împreuna cu orezul. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust. Se aleg frunze potrivite pentru sarmale, se scot nervurile tari ale frunzelor, se pune puțina tocatura pe mijlocul frunzei și se împacheteaza ușor.
Sarmaluțele se așaza într-un vas de ceramica, pe un strat de varza tocata. Deasupra se pune cimbru, marar uscat, apa și vin alb și se introduc la cuptor. Cand sunt pe jumatate fierte, se pun roșiile pasate și sucul de roșii. Se lasa sa scada la foc mic 30 de minute.