Sărutul, cheia găsirii partenerului potrivit

De: Mihaela Enache / 11.10.2013, 16:30
Sărutul, cheia găsirii partenerului potrivit
Sărutul ne ajută să evaluăm potențialul partener dacă, așa cum face eroine Jane Austen, nu putem aștepta la infinit să apară Dl.Darcy, sugerează un studiu.

Oamenii de știință cred că sărutul ajută oamenii să judece calitatea unui potențial partener prin gust, miros și starea de fitness.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Odată ce ești într-o relație, Universitatea Oxford a constatat că sărutul este un mod de a-ți ține partenerul aproape.

S-a dovedit că femeile apreciază sărutul mult mai mult în relațiile pe termen-lung.

Un sondaj online asupra a 900 de adulți realizat de echipa Oxford, publicat în revista Archives of Sexual Behaviour, a arătat că bărbații și femeile care sunt mai atractive sau au mai mulți parteneri sexuali ocazionali au fost mai selectivi în alegerea partenerilor, și aceste grupuri au evaluat sărutul pe o scară mai mare.

Acest lucru sugerează că sărutul ajută la „măsurarea” unui potențial partener.

Profesorul Robin Dubar, de la departamentul de psihologie experimentală de la Universitatea Oxford, a declarat că procesul de a face curta la om este complex și implică o serie de evaluară înainte ca bărbații și femeile să decidă să continue relația.

Atracția inițială poate include indicii faciale, ale corpului și sociale. Apoi evaluările devin mult mai intime pe măsură ce intrăm mai adânc în etapele curtării, iar aici e locul în care intervine sărutul.