Sărutul între două tinere la protestul anti-gay din Franța a devenit viral!

Apropo.ro / 25.10.2012, 12:00
Sărutul între două tinere la protestul anti-gay din Franța a devenit viral!
La protestul anti-gay din Franța un fotograf AFP a surprins o imagine ce a făcut înconjurul lumii. Sărutul între două fete a încins o lume întreagă și ar putea intra în cursa pentru Fotografia Anului.

Fotografia lui Gerard Julien, de la AFP, cu două tinere ce se sărută în mijlocul protestelor anti-gay din Franța a devenit virală. În timp ce demonstranții scandau împotriva căsătoriilor gay, două fete au întrerupt evenimentul și au atras atenția tuturor prin sărutul lor extrem de pasional.

Militanții francezi susțin ideea că un copil are nevoie de o mamă și un tată, iar protestul s-a intitulat chiar așa: „Un tată, o mamă”.

Una dintre protagonistele sărutului, Julia Pistolesi (17 ani și fata din dreapta imaginii), a descris momentul pe Twitter ca fiind: „plin de emoție„, mulțumind celor care au răspândit imaginea.

Atât Julia, cât și partenera ei Auriane, 19 ani (cea care a venit cu ideea), nu sunt, de fapt, gay, lucru mărturisit mai târziu pentru site-ul francez Tetu, afirmând că a fost „un gest de solidaritate, curat și simplu„. Francezii au denumit sugestiv poza lor ca fiind : „Sărutul Marsiliei„.

Remarcabile sunt reacțiile celor din fundal, la vederea sărutului dintre cele două tinere extrem de curajoase.

Gerard Julien, fotograful care a realizat poza, scrie pe blogul AFP „Toată lumea a fost surprinsă de gest. Protestatarii erau în stare de șoc„.