Sase persoane au fost executate prin spanzurare in Iran

De: Marian Andrei / 01.07.2009, 15:49
Sase persoane au fost executate prin spanzurare in Iran
Sase persoane au fost executate prin spanzurare azi dimineata, la Teheran, a anuntat agentia ISNA.

Sase persoane au fost executate prin spanzurare azi dimineata, la Teheran,  ridicand la 133 numarul persoanelor executate de la inceputul anului.

Numarul executiilor a crescut in ultimii ani ca urmare a unei campanii menite sa amelioreze securitatea. In Iran, crima, violul, jaful armat, traficul de droguri si adulterul sunt pasibile de pedeapsa cu moartea.

Iranul face parte, alaturi de Afghanistan, Bangladesh, Belarus, Botswana, China, Egipt, Guinea Ecuatoriala, Etiopia, Indonezia, Irak, Japonia, Kuweit, Libia, Corea de Nord, Pakistan, Arabia Saudita, Singapore, Somalia, Sudan, Siria, Statele Unite, Vietnam si Yemen, din grupul tarilor care nu au abolit pedeapsa cu moartea.

Conform Amnesty International, anul trecut au avut loc cel putin 2390 executii, cele mai multe avand loc in China – 1718, Iran – 346, Arabia Saudita – 102, Statele Unite – 37 si Pakistan – 36.

De remarcat este faptul ca, desi a ratificat Conventia pentru Drepturile Copilului, Iranul este tara cu cei mai multi minori executati (aproximativ doua treimi din totalul la nivel mondial).