Sat scos la licitație, în SUA. Află cât valorează!

De: Gabriela Voicu / 19.10.2012, 14:30
Sat scos la licitație, în SUA. Află cât valorează!
O așezare rurală construită sub forma unei replici a unui sat din vremea Războiului Civil din SUA va fi scoasă la licitație în acest weekend.

Billie Creek, o replică de 60 de acri a unui sat din Indiana de pe vremea Razboiului Civil, a fost împărțită în trei zone pentru a fi vândută.

Jeff Doner, reprezentantul casei de licitații Key Auctioneers, a declarat că actualul proprietar al satului în care nu a locuit nimeni niciodată, afaceristul Charlie Cooper, a decis să scoată la licitație în acest weekend proprietatea aflată la 91 de kilometri spre vest de Indianapolis.

Satul-replică a fost în anii ’60 muzeu în aer liber, oferind vizitatorilor posibilitatea să afle mai multe despre viața din timpul și de după Războiul Civil din SUA.

Podul din Billie Creek va intra la licitația din weekend

Cooper a închis obiectivul turistic anul trecut pentru că nu aducea profit, iar întreținerea acestuia îi ocupa foarte mult timp.

Jeff Doner a precizat că este dificil de spus ce suma ar putea fi încasată pentru Billie Creek, dar estimează că valoarea acestuia ajunge undeva la 800.000 de dolari.

Acum doi ani, și în Noua Zeelandă a fost scoasă la vânzare o așezare rurală autentică, pentru doar 715.000 de dolari, iar în luna iunie a acestui an un orașel din Montana, SUA, a fost scos la licitație pentru 1.4 milioane de dolari.