Satui de matrapazlacuri

Apropo.ro / 17.12.2001, 07:43
Satui de matrapazlacuri
Spectatorii si o parte a celor care baga bani în echipele de club spun ca acum este momentul prielnic pentru stoparea blaturilor si a furturilor din fotbalul românesc. REACTII Daca mai trebuia o dovada în plus ca în fotbalul românesc toata lumea stie despre nenorocirile care se


Spectatorii si o parte a celor care baga bani în echipele de club spun ca acum este momentul prielnic pentru stoparea blaturilor si a furturilor din fotbalul românesc.

REACTII

Daca mai trebuia o dovada în plus ca în fotbalul românesc toata lumea stie despre nenorocirile care se întîmpla, dar nimeni nu ia nici o masura, aceasta a fost produsa de sondajul efectuat de ProSport. Patronii echipelor sînt primii carora pare sa le fi ajuns cutitul la os si nu mai pot rabda ceea ce se întîmpla pe banii lor. E adevarat, întrebarea legitima care se pune este de ce au tacut pîna acum?

Normal, cei mai afectati de nivelul la care a ajuns competitia în România sînt suporterii. Dezamagiti de ratarea calificarii la Mondiale, ei au devenit si mai vehementi la adresa capilor din fotbal, etichetati ca principali vinovati. Pe stadioane au aparut bannere acuzatoare, lumea a început sa nu mai vina la meciuri, iar unele galerii chiar si-au ironizat favoritii atunci cînd au sesizat ceva dubios.

Acum, pentru prima data dupa mult timp, devine plauzibil ca semnalele din presa sa fie sustinute si de oameni din interiorul fotbalului. Patronul Astrei Ploiesti, Ion Niculae, crede ca „reactia publicului e normala. Suporterii simt ca apele sînt tulburi în fotbal. Nu se mai joaca pe gazon, ci în culise. Cel mai mare rau din fotbal mi se pare acela ca au ramas anumite structuri care nu judeca lucrurile în functie de legi sau regulamente, ci conteaza numai indicatiile de la telefon. Cine are o problema, da un telefon unde trebuie si rezolva situatia în functie de interes. În principal ar trebui sa fie schimbate comisiile LPF si FRF, cu precadere capii acestora, care nu au ajuns în functii pe criterii de competenta, ci de subordonare totala fata de cei care i-au numit”.

Si actionarul giulestenilor, George Copos, sustine ca reactia oamenilor în ultima perioada este absolut corecta. „E firesc ce s-a întîmplat. De asemenea, cred ca e datoria voastra, a presei, sa continuati pe aceeasi linie. Mass-media este a treia putere în stat si pune serios umarul la schimbarea în bine a fotbalului românesc”. Patronul celor de la Brasov, Ioan Neculaie, este si el vehement si se arata bucuros ca „publicul a avut o asemenea reactie. Adevarul e ca si pe mine m-au scîrbit multe lucruri, cum ar fi gestul lui Borcea. E o ofensa adusa oamenilor saraci din aceasta tara. Poate ca atitudinea microbistilor ar putea schimba ceva, desi eu personal sînt sceptic în aceasta privinta. În fotbal sînt doua tabere, desteptii si prostii. Eu sînt din rîndul ultimilor. Doar am cheltuit, dar de cîstigat nimic. Parca nici nu ma mai intereseaza, m-am cam saturat. Noi vorbim, voi scrieti si nu se întîmpla nimic”.

„Boala fotbalului românesc este mai veche, dar cu trecerea timpului ea se acutizeaza. Solutia însanatosirii cred ca este respectarea întocmai a regulamentelor. Cînd toti conducatorii vor dori doar binele, abia atunci se va putea face o treaba buna. Cred ca daca o amunita comisie de la Liga sau Federatie face o greseala, atunci oamenii aia trebuie dati afara”
Florin Bercea, presedinte Consiliul Director Petrolul

„Cred ca reactia publicului este putin exagerata. Nivelul fotbalului românesc nu e chiar asa scazut, dovada ca o serie de jucatori din Divizia A sînt titulari la echipa nationala. E adevarat ca s-au întîmplat unele lucruri, se fac tot mai dese afirmatii despre blaturi si arbitraje partinitoare, dar deocamdata ramîne un aspect destul de ambiguu”
Viorel Paunescu (Steaua)
Sursa:www.prosport.ro