Savanții americani au descoperit o nouă specie de mamifere

De: Marian Andrei / 16.08.2013, 12:00
Savanții americani au descoperit o nouă specie de mamifere
Descris ca o încrucișare între "o pisică și un ursuleț de pluș" olinguito este primul carnivor descoperit în emisfera vestică în ultimii 35 de ani.

Olinguito trăiește în pădurile din Ecuador și Columbia și timp de peste o sută de ani, de când este cunoscut,  el a fost confundat cu o altă specie, olingo.

Descoperirea noii specii s-a produs atunci când oamenii de știință de la Muzeul Național Smithsonian de Istorie Naturala din Statele Unite ale Americii a decis să clasifice o colecție de olingo și au realizat că unele dintre animale au caracteristici diferite.

Astfel, olinguito au craniul și dinții mai mici, blana este puțin mai lungă și trăiesc în zone mai înalte ale Anzilor față de olingo.

Kristofer Helgen, curator al secției mamifere a Smithsonian Institute a explicat și de ce mamiferul a fost descoperit așa târziu: „Ca foarte multe mamifere din pădurea topicală, olinguito este un animal nocturn. Umiditatea crescută, întunericul și faptul că zonele în care trăiește se află tot timpul în nori au făcut ca acest animal să fie descoperit așa târziu”.