Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii (trailer)

De: Mioara Tronaru / 10.01.2014, 08:00
Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii (trailer)
PREMIERA 10.01 TO: Saving Mr. Banks. Producţie SUA, 2013. R: John Lee Hancock. Cu: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell, Bradley Whitford, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Ruth Wilson, B.J. Novak, Kathy Baker. Distribuit de Forum Film România.

Când fiicele sale l-au pus să promită că va ecraniza cartea lor favorită, „Mary Poppins” a lui P.L. Travers, Walt Disney nu s-ar fi gândit că va avea nevoie de două decenii ca să-şi îndeplinească promisiunea. În eforturile sale de a obţine drepturile, Disney se va lovi de încăpăţânarea autoarei, deloc dispusă să-şi predea iubita dădacă magică Hollywood-ului. Dar la un moment dat situaţia financiară o face să vină în vizită la Los Angeles, pentru a vedea planurile de ecranizare ale lui Walt Disney.

Inspirat din fapte reale, filmul spune povestea extraordinară şi puţin cunoscută a creării filmului ”Mary Poppins”. ”Saving Mr. Banks” este primul lungmetraj al Walt Disney Company care îl are ca personaj principal chiar pe Walt Disney. Un piculeţ schimbat însă faţă de personajul real. Chiar dacă Walt Disney era un mare fumător – a şi murit deatfel de cancer la plămâni –, nu o să-l vedeţi cu nicio ţigară în film. În ciuda cererilor repetate ale regizorului şi producătoarei Alison Owen, Walt Disney Company a refuzat să facă o derogare de la regula internă emisă în 2007, care interzice apariţia ţigărilor în producţiile firmei.