Saviola la AS Monaco

Apropo.ro / 31.08.2004, 10:37
Saviola la AS Monaco
Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Javier Saviola, a fost împrumutat pentru un sezon la gruparea AS Monaco. "Jucatorul a semnat un contract pe o perioada de un an. Negocierile au fost lungi și complicate", a afirmat purtatorul de cuvînt al clubului francez, Sonia Diaz.

Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Javier Saviola, a fost împrumutat pentru un sezon la gruparea AS Monaco.

„Jucatorul a semnat un contract pe o perioada de un an. Negocierile au fost lungi și complicate”, a afirmat purtatorul de cuvînt al clubului francez, Sonia Diaz.

Deși președinții cluburilor AS Monaco și FC Barcelona, Michel Pastor, respectiv Joan Laporta, au ajuns la un acord privind transferul jucatorului, negocierile cu reprezentanții acestuia s-au dovedit a fi mai dificile decît se aștepta. Tratativele au fost complicate de faptul ca Saviola a devenit, luni dimineața, cetațean spaniol și, conform convențiilor dintre Spania și Monaco, el va trebui sa plateasca impozite în Principat.

Javier Saviola a explicat ca decizia de a se transfera la AS Monaco a fost luata din considerente mai mult sportive, decît financiare, el dorind sa își gaseasca o echipa la care sa joace.

Saviola, în vîrsta de 22 de ani, a devenit, sîmbata, campion olimpic cu reprezentativa Argentinei, care a învins în finala turneului de fotbal de la JO de la Atena, selecționata Paraguayului, cu scorul de 1-0. Atacantul mai are în palmares un titlu de campion mondial cu selecționata „under-20” a Argentinei (2001) și doua titluri de campion al Argentinei (1999 și 2000).

Saviola s-a transferat la FC Barcelona în 2001, de la gruparea River Plate. În cele trei sezoane petrecute la clubul catalan, atacantul argentinian a înscris 60 de goluri în competițiile oficiale.

Mediafax