Scaldatul în Dâmbovita si Colentina, interzis din cauza calitatii apei

Apropo.ro / 27.07.2007, 13:39
Scaldatul în Dâmbovita si Colentina, interzis din cauza calitatii apei
Scaldatul în Dâmbovita si Colentina si în strandurile de pe cursurile celor doua râuri este interzis întrucât apa nu corespunde parametrilor de siguranta privind sanatatea populatiei, în schimb, apa din piscine sau zonele de agrement amenajate este în limite normale. Adrian Neacsu,

Scaldatul în Dâmbovita si Colentina si în strandurile de pe cursurile celor doua râuri este interzis întrucât apa nu corespunde parametrilor de siguranta privind sanatatea populatiei, în schimb, apa din piscine sau zonele de agrement amenajate este în limite normale.

Adrian Neacsu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX ca, întrucât vara fierbinte va continua, atrage atentia locuitorilor Metropolei asupra riscurilor la care se expun facând baie în apele râurilor a caror calitate este îndoielnica.

”Vorbim în ultimul timp despre cazuri de meningita, posibil transmisa si prin scaldatul în râuri a caror apa nu corespunde standardelor de calitate sau în ape statute. Recomand, din nou bucurestenilor sa faca baie numai în strandurile amenajate întrucât din respectivele ape sunt recoltate, zilnic, probe pentru verificarea calitatii acesteia”, a mai spus Neacsu.

În acest sens, ASPMB a instalat placute de avertisment privind pericolul de îmbolnavire în cazul scaldatului în râuri.

Mediafax