Scamander, camioneta amfibie produsă de TVR Engineering (Video)

Apropo.ro / 28.05.2012, 14:00
Directorul editorial al revistei auto Evo, Harry Metcalfe, a postat pe internet un filmulet în care testează atât pe uscat cât și pe apă prototipul camionetei amfibii marca TVR (Engineering), numită Scamander.

„Cel mai uimitor vehicul pe care l-ai văzut vreodată”, sunt cuvintele directorului editorial al revistei auto britanice Evo, Harry Metcalfe, folosite pentru a exprima experiența sa la volanul camionetei amfibie Scamander.
Având în vedere că Metcalfe a fost șeful revistei Evo încă de la primul număr publicat în 1998 și că a testat aproape toate mașinile din lume, părerea sa trebuie să fie una destul de apropiată de realitate.

Vehiculul amfibiu este gândit și construit chiar de Peter Wheeler, cel care a condus timp de 23 de ani compania TVR Engineering, dar, din păcate, care nu a mai trăit să își vadă invenția finalizată.

Scamander este o camionetă all-terrain echipată cu un motor V6, care generează 300 de cai putere, cu tracțiune pe față (dar se comportă mai bine ca multe 4×4 de pe piață) capabilă să atingă viteza maximă de 200 de km la oră, accelerând de la 0 la 100 km în aproximativ 8 secunde, pe uscat.

La dorința soției fostului director al TVR Engineering, Scamander va fi produs în serie limitată, la un preț de 250.000 de euro.