Scandalul care a dus la închiderea tabloidului News of the World devine subiect de serial

De: Loredana Toma / 01.02.2021, 16:18
Scandalul care a dus la închiderea tabloidului News of the World devine subiect de serial

Scandalul interceptărilor telefonice care a dus la închiderea tabloidului britanic News of the World, în 2011, și care a afectat grav imaginea imperiului media deținut de Rupert Murdoch va fi subiectul serialului “Thank You & Goodbye”.

Titlul producției este dat de cel al ultimului articol apărut pe prima pagină a tabloidului. Serialul este creat de Saub Dibb, cunoscut pentru miniseria BBC “The Salisbury Poisonings”, și de Luke Neal, scenaristul seriei de succes “Des”. Producător executiv este Teddy Leifer, recompensat cu trei premii Emmy și un Oscar, în 2018, pentru documentarul “Icarus”, potrivit The Hollywood Reporter.

O drama cu informații exclusive

“Thank You & Goodbye” –  “povestea complexă a unei practici criminale desfășurate la scară industrială, care a devenit o poveste despre răscumpărare”, după cum o numesc producătorii – va dezvălui informații exclusive din interior despre întregul scandal al interceptărilor telefonice, văzut din perspectiva jurnaliștilor care au lucrat la tabloid și a detectivilor particulari.

“Aceasta este una dintre cele mai importante, captivante și bogate povești ale acestui secol și încă nu știm nici jumătate din ceea ce s-a întâmplat, de fapt”, a spus Dibb. “Scandalul și urmările sale arată până la ce nivel pot ajunge să fie implicate unele publicații cu  elita politică și, chiar dacă unele aspecte au fost mușamalizate, pionii cheie au continuat să rămână în poziții influente și ne conduc și azi”, au mai spus producătorii.

Scandalul a izbucnit după ce un detectiv particular angajat de publicație a interceptat ilegal telefonul lui Milly Dowler, o tânără de 13 ani care a fost ucisă. La momentul respectiv, aproximativ 100 de oameni au fost arestați, iar mulți alții au fost destituiți, iar, în cele din urmă, publicația a fost închisă. Se știe că telefoanele a mii de personalități – membri ai familiei regale, politicieni, sportivi, staruri de cinema – au fost ascultate ilegal.

CITEȘTE ȘI: George Clooney face un film despre scandalul interceptărilor telefonice din Marea Britanie

Foto: Profimedia Images