Scapă de 923 de ani de pușcărie, din cauza chichițelor legale

De: Marian Andrei / 15.02.2012, 15:00
Scapă de 923 de ani de pușcărie, din cauza chichițelor legale
Un magnat imobiliar din Dubai, condamnat la 923 de ani de închisoare pentru înșelarea investitorilor cu 141 de milioane de euro, nu va face pușcărie până nu va plăti despăgubiri.

Arestat în 2008, Abed Al Boom, directorul executiv al Al Boom Holdings, a fost condamnat în februarie 2011 la trei luni de închisoare pentru fiecare dintre cele 3.689 de capete de acuzare în care a fost găsit vinovat. El a fost eliberat în septembrie 2011, pentru a-și pregăti apelul.

Curtea de Casație din Dubai a respins cazul împotriva lui Al Boom pentru că procurorii au lansat investigațiile la două luni după emiterea unui decret de către Șeicul Mohammed bin Rashid, conducătorul Dubaiului.

Conform decretului, trebuie înființată o comisie care să lichideze fondurile și proprietățile lui Al Boom și să îi despăgubească pe investitori, dar conține și o clauză care specifică faptul că nicio pedeapsă civilă sau penală nu poate fi intentată până când toți cei 3.689 de investitori nu vor fi despăgubiți.

Conform procurorilor, Al Boom a cheltuit banii pe o serie de petreceri, ambarcațiuni, mașini, numere de înmatriculare personalizate și cadouri către fotbaliști.