Scarlett Johansson, intr-un film despre Kurt Cobain

Apropo.ro / 14.01.2008, 10:00
Scarlett Johansson, intr-un film despre Kurt Cobain
Actrita americana Scarlett Johansson a fost aleasa de cantareata Courtney Love sa o interpreteze in lungmetrajul "Heavier Than Heaven".

Actrita americana Scarlett Johansson a fost aleasa de cantareata Courtney Love sa o interpreteze in lungmetrajul "Heavier Than Heaven", care va prezenta viata cantaretului de rock Kurt Cobain, sotul lui Love, stins din viata in anul 1994. Courtney Love dorea ca rolul ei sa fie intepretat de o actrita tanara, frumoasa si celebra, Scarlett indeplinind, in opinia sotiei regretatului Kurt Cobain, toate aceste conditii.

Scenariul filmului "Heavier Than Heaven", produs de Universal Pictures, este semnat de David Benioff ("Troia", "A 25-a ora"). Scenariul se bazeaza pe biografia "Heavier than Heaven", lansata in 2001 de scriitorul Charles Cross. Pentru redactarea cartii, Cross a avut acces la jurnalele intime nepublicate ale lui Cobain si ale prietenilor si membrilor familiei. Courtney, producatorul executiv al filmului in valoare de 30 de milioane de lire sterline, i-a trimis deja lui Johansson contractul, alegandu-l pe actorul Ryan Gosling pentru rolul lui Kurt.

"Au existat, initial, zvonuri ca rolul lui Love va fi interpretat de Kirsten Dunst, dar Courtney chiar o admira pe Scarlett si i-a trimis deja contractul", a declarat un apropiat al lui Courtney. "Vrea ca cei mai buni actori sa dea viata personajelor «Courtney» si «Kurt» deoarece tine foarte mult la acest film si incearca sa il realizeze intr-un mod cat mai credibil", au mai precizat apropiati ai vedetei.

Cobain a fondat trupa Nirvana in 1987, impreuna cu basistul Krist Novoselic si tobosarul Dave Grohl, care acum conduce trupa Foo Fighters. Nirvana a popularizat stilul muzical grunge la inceputul anilor ’90, iar hitul lor "Smells Like Teen Spirit" este pentru multi un imn al unei generatii. Cobain s-a luptat cu dependenta de droguri si cu presiunea celebritatii care i-au adus moartea in 1994. Desi catalogata drept sinucidere, moartea lui si circumstantele in care aceasta s-a produs au capatat o aura mitica.