„Scary Beautiful”, cei mai înfricoșători pantofi (Video)

De: Gabriela Voicu / 08.01.2013, 13:00
"Scary Beautiful" este un trend extrem în materie de încălțăminte, lansat de designerii olandezi Leanie van der Vyver și René van den Berg.

„Edward Scissorfeet” este denumirea neoficială pe care au primit-o pantofii cu tocuri în față creați de designerii olandezi Leanie van der Vyver și René van den Berg.

Numit „Scary Beautiful”, acest stil de încălțăminte are rolul de a reflecta standardele imposibile ale frumuseții de astăzi.

Tocurile au devenit populare în jurul anului 1660, cand designerul Nicholas Lestage a creat pantofi înalți pentru Ludovic al 14-lea. În cele din urmă, modelul respectiv a devenit popular în rândul femeilor.

De-a lungul timpului, pantofii cu tocuri au fost realizați în moduri din ce în ce mai creative, iar acum „Scary Beautiful” a împins limitele creativității atât de mult încât a devenit imposibil ca cineva să meargă pe pantofii din clipul de mai jos.

Proiectele designerului Leanie Van der Vyver, care a absolvit Academia Gerrit Rietveld din Amsterdam pot fi găsite pe cargocollective.com.

„După ce am lucrat în industria modei șapte ani și am văzut modul în care sunt manipulate fotografiile pentru a arăta perfect. m-am comparat inevitabil cu aceste idealuri înalte de frumusețe. Din frustrarea că nu pot combate sentimentele inadecvate s-a născut „Scary Beautiful”, proiect pe care l-am prezentat în cadrul lucrării de absolvire. Concluzia tezei mele a fost că oamenii nu sunt niciodata multumiți de cum arată și că perfecțiunea, potrivit standardelor modei, a ajuns la un punct de cotitură. Oamenii se joacă de-a Dumnezeu pentru a deveni perfecți la propriu și la figurat. Frumusețea reprezintă de fiecare dată o provocare, iar Scary Beautiful provoacă standardele moderne ale frumuseții, explorând dincolo de perfecțiune și stabilind totodată un nou trend”, a explicat designerul.

Clipul de mai sus realizat de ea a fost premiat la Gerrit Rietveld Academie și considerat mai degrabă o formă de artă decât o tendință în modă.

Cum acești pantofi le-ar face probleme și manechinelor pe catwalk, doar Lady Gaga ar fi probabil capabilă să îi poarte.