Scenaristii americani au pus capat grevei

De: Dragos Tanase / 13.02.2008, 11:30
Scenaristii americani au pus capat grevei
Scenaristii de film si tv americani (WGA) s-au pronuntat, marti - 12 februarie, cu o majoritate zdrobitoare in favoarea incheierii grevei.

Scenaristii de film si televiziune americani (WGA) s-au pronuntat, marti – 12 februarie, cu o majoritate zdrobitoare in favoarea incheierii unei costisitoare greve care a durat mai bine de trei luni si care a dus la intreruperea filmarilor la mai multe lungmetraje si seriale TV.

"Greva s-a incheiat", a declarat presedintele filialei de pe coasta de vest a Sindicatului scenaristilor americani (Writers Guild of America, WGA), Patric Verrone, dupa sesiunile de votare organizate la New York si Los Angeles. Potrivit acestuia, 92,5% dintre votanti s-au pronuntat in favoarea incheierii grevei.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Greva scenaristilor a anulat ceremonia Globurilor de Aur

Greva scenaristilor de la Hollywood a facut o victima emblematica, luni, cu anuntul anularii ceremoniei Globurilor de Aur, care ar fi trebuit sa aiba loc pe 13 ianuarie si care va fi inlocuita cu o conferinta de presa.

Dupa saptamani de incertitudine, postul de televiziune NBC, care ar fi trebuit sa difuzeze ceremonia, si Asociatia presei straine de la Hollywood (HFPA), organizatoare a ceremoniei Globurile de Aur, au anuntat ca se vor limita la un eveniment "la scara redusa".