Scenaristii americani nu vor picheta premiile Grammy

Apropo.ro / 24.01.2008, 10:15
Scenaristii americani nu vor picheta premiile Grammy
Sindicatul scenaristilor americani, aflat in greva, nu va picheta ceremonia de decernare a premiilor Grammy, din data de 10 februarie.

Sindicatul scenaristilor americani (WGA), aflat in greva, a anuntat ca nu va picheta ceremonia de decernare a premiilor Grammy, programata pe 10 februarie, la Los Angeles, dupa ce sindicalistii au redus Globurile de Aur la o simpla conferinta de presa, informeaza BBC.

Anuntul vine dupa reluarea discutiilor dintre scenaristii si marii proprietari de studiouri in vederea incheierii acestei greve care a inceput in urma cu 11 saptamani.

Potrivit sursei citate, scenaristii de film si televiziune de la Hollywood au intrat in greva pe 5 noiembrie, dupa ce negocierile cu Sindicatul producatorilor americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP), cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor, au esuat.

Ei au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere.

Acestia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD si extinderea tarifelor sindicale si a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.

Neil Portnow, presedinte al Recording Academy – organizator al premiilor Grammy – a declarat ca "este incantat" de decizia scenaristilor de a nu picheta ceremonia.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro