Scenaristul „Pulp Fiction”, acuzat de omucidere

Apropo.ro / 15.01.2008, 13:19
Scenaristul
Roger Avary, recompensat cu premiul Oscar pentru "Pulp Fiction" a fost pus sub acuzatie pentru omucidere si conducere sub influenta alcoolului.

Scenaristul Roger Avary, recompensat cu premiul Oscar pentru "Pulp Fiction", a fost arestat duminica dupa un grav accident rutier care a avut loc intr-o localitate situata la nord-vest de orasul Los Angeles si care s-a soldat cu un deces. Avary, in varsta de 42 de ani, a fost pus sub acuzatie pentru omucidere si conducere sub influenta alcoolului, a indicat Monica McGrath, din partea politiei din Ventura County.

Scenaristul a fost eliberat din inchisoare dupa ce a depus o cautiune in valoare de 50.000 de dolari. Accidentul s-a produs in orasul Ojai, situat la 130 de kilometri la vest de Los Angeles, la ora 1 a.m. Un pasager care se afla in masina lui Avary, Andreas Zedini, in varsta de 34 de ani, a murit la spital din cauza leziunilor, a indicat McGrath. Sotia lui Avary, Gretchen, in varsta de 40 de ani, care a fost proiectata afara din masina in momentul accidentului, a fost si ea transportata la spital cu rani grave. Nu se cunosc detalii despre starea sanatatii acesteia.

Avary a scris scenariul filmului "Pulp Fiction" impreuna cu regizorul productiei, Quentin Tarantino. Filmul, inclus printre peliculele clasice al cinematografiei mondiale, a fost recompensat cu Oscar pentru cel mai bun scenariu in 1995. Avary a fost scenarist si producator executiv al productiei epice "Beowulf", in regia lui Robert Zemeckis, lansat anul trecut.