Scheletul lui Richard al III-lea a fost găsit îngropat sub o parcare

Apropo.ro / 05.02.2013, 09:50
Scheletul lui Richard al III-lea a fost găsit îngropat sub o parcare
Scheletul lui Richard al III-lea a fost găsit îngropat sub o parcare din orașul Leicester din Anglia. Testele ADN confirmă dezvăluirea.

Rezultatele unor teste ADN au confirmat luni, la peste trei ani de la începerea anchetei, că scheletul descoperit sub o parcare din orașul Leicester din Anglia aparține într-adevăr regelui Richard al III-lea, ultimul monarh din dinastia Plantageneților și al casei de York, decedat în 1485.

După o anchetă care a durat mai bine de trei ani, oamenii de știință de la Universitatea Leicester au dezvăluit, luni, faptul că scheletul descoperit la sfârșitul verii trecute, în acest oraș din centrul Angliei, aparține într-adevăr regelui Richard al III-lea.

Richard 3

Rezultatele testelor ADN au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă. Numeroase elemente i-au determinat pe cercetători să afirme că osemintele, în special un craniu ce prezenta urme de violență, sunt cu adevărat cele ale ultimului rege din dinastia Plantageneților, decedat în 1485, la vârsta de 32 de ani.

Citește mai multe detalii despre scheletul ultimului rege al Angliei, pe Mediafax.ro