Schimbare de brand pentru Isus: e tatuat si lucreaza la sala

Apropo.ro / 30.08.2011, 12:11
Schimbare de brand pentru Isus: e tatuat si lucreaza la sala
Dupa 2.000 de ani, imaginea lui Isus se schimba, Mantuitorul fiind prezentat in cartile religioase din Statele Unite ca un macho despre care ai zice ca merge in fiecare zi la sala sau ca abia s-a dat jos de pe un Harley Davidson.

Carti precum „No more Mr Christian Nice Guy” sau „The Church Impotent – The Feminisation of Christianity” adapteaza imaginea lui Isus la vremurile moderne. Ilustratiile acestor carti, realizate de artistul Stephen Sawyer, il prezinta pe Isus ca pe un erou din filmele de actiune: uneori arata ca un Chuck Norris in sandale, alteori ca un baiat rau sau ca un surfer atletic.

Isus cel musculos are priza si la britanici, nu numai la americani

Nu pot sa cred Isus ar fi putut rasturna mesele camatarilor sau sa-i alunge din Templu daca era vreo mamaliga. Modelul pe care-l folosesc pentru picturile mele cu Isus e un surfer care e cladit ca un munte”, spune Sawyer. Te-ai astepta ca genul acesta de Isus sa aiba priza la americani, mai ales in Sud, dar nu. Isus cel macho prinde si la britanici. „Barbatii cauta oameni de actiune. De asta se iau dupa fotbalisti„, isi explica succesul lui Isus cu muschi la publicul credincios reverendul Eric Delve, vicar la St Luke, in Maidstone, Kent.