Schimbări de toboşari în trupa AC/DC

Apropo.ro / 16.02.2015, 11:15
Schimbări de toboşari în trupa AC/DC
Trupa AC/DC a confirmat informaţia potrivit căreia toboşarul Chris Slade îl va înlocui pe Phil Rudd în turneul mondial pe care grupul australian îl va susţine în anul 2015, informează site-ul publicaţiei New Musical Express.
„Chris Slade va cânta la tobe în următorul nostru turneu mondial «Rock or Bust»”, a precizat trupa australiană într-un comunicat de presă.
Chris Slade, un fost toboşar al trupei AC/DC, a cântat cu trupa australiană la ediţia din acest an a galei de decernare a premiilor Grammy, care a avut loc weekendul trecut. El l-a înlocuit pe toboşarul Phil Rudd, care se află în prezent în Noua Zeelandă, în aşteptarea primei audieri în procesul în care este acuzat de posesie de canabis şi amfetamine şi de proferare a unor ameninţări cu moartea.
 
Luna trecută, doi dintre membrii trupei AC/DC, Brian Johnson şi Malcolm Young, au vorbit despre problemele cu care se confruntă grupul australian. În timp ce Malcolm Young a spus că formaţia AC/DC trebuie „să rezolve” problema lui Phil Rudd, hotărând dacă acesta mai face parte din trupă, Brian Johnson a sugerat faptul că Phil Rudd nu va cânta cu AC/DC în turneul mondial din 2015.
 
Potrivit Mediafax, Chris Slade a fost toboşarul trupei AC/DC din 1989 până în 1994 şi a luat parte la înregistrările pentru albumul „The Razor’s Edge”.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Înfiinţată în 1973, în Australia, de fraţii Malcoln şi Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat „Rock or Burst”.
 
Acesta este primul album de studio al trupei australiene, după discul „Black Ice” din 2008. Malcolm Young, care suferă de demenţă, a fost înlocuit la chitară ritmică de nepotul său, Stevie Young, pentru a acompania solo-urile de chitară ale lui Angus Young, ultimul membru fondator încă prezent în componenţa formaţiei.
 
Turneul mondial de promovare a noului album – „Rock or Burst Tour” – va debuta printr-o secţiune europeană care va fi deschisă de un concert la Arnhem, în Olanda, pe 5 mai. Înainte de această dată, AC/DC va susţine două concerte în calitate de cap de afiş la Festivalul Coachella din Statele Unite, pe 10 şi 17 aprilie. Trupa australiană a interpretat single-ul care dă titlul acestui disc, „Rock or Bust”, alături de celebrul ei cântec „Highway to Hell”, duminică seară, în deschiderea celei de-a 57-a ediţii a galei Grammy Awards, marcând cu această ocazie prima sa prezenţă la televiziunea americană, în direct, după o pauză de 14 ani.