Schisma din Ghencea

Apropo.ro / 24.01.2002, 08:08
Schisma din Ghencea
În problema transferului lui Lincar la Spartak, conducerea Stelei s-a divizat, Viorel Paunescu cerînd o suma, iar Victor Piturca si Gigi Becali alta Anuntata drept cea mai importanta tranzactie din campionatul intern în strainatate în aceasta vacanta de iarna, plecarea lui Erik Lincar de


În problema transferului lui Lincar la Spartak, conducerea Stelei s-a divizat, Viorel Paunescu cerînd o suma, iar Victor Piturca si Gigi Becali alta

Anuntata drept cea mai importanta tranzactie din campionatul intern în strainatate în aceasta vacanta de iarna, plecarea lui Erik Lincar de la Steaua la Spartak Moscova a provocat, afirma surse neoficiale, o lupta intestina la vîrful conducerii clubului din Ghencea, semn ca troica Viorel Paunescu-Gigi Becali-Victor Piturca nu mai este atît de unita ca la început. Varianta oficiala este aceea ca, dupa ce jucatorul a ajuns la un acord cu moscovitii în privinta pretentiilor financiare personale, totul s-a împotmolit la nivelul conducerilor celor doua cluburi, care nu s-au înteles asupra sumei de transfer.

Culisele acestei afaceri sînt însa mult mai încîlcite. Initial, se pare ca Viorel Paunescu l-a mandatat pe directorul executiv Cornel Cacovean sa elibereze un document pe baza caruia FC Steaua ar fi fost de acord cu plecarea jucatorului pentru 350.000 de dolari. Pe baza acestui document, cel care a demarat tratativele cu Spartak în numele ros-albastrilor a fost impresarul FIFA Cezar Rasuceanu, care si-a trimis un om în Antalya. De cealalta parte, finantatorul Gigi Becali si managerul general Victor Piturca ar fi abordat o pista, avînd un alt reprezentant prin intermediul caruia au cerut 500.000 de dolari, plus 20 la suta dintr-un eventual transfer al lui Lincar de la campioana Rusiei.

Aceasta dubla cerere din partea aceluiasi club a declansat primele probleme, deranjîndu-i pe rusi, cu atît mai mult cu cît nici la Spartak lucrurile nu erau foarte clare. Si acolo existau, se pare, tot doua sfere de influenta, disputa pentru impunerea propriilor conditii financiare la transferul lui Lincar neavînd în cele din urma nici un învingator, în ciuda numeroaselor tratative pe fiecare dintre respectivele piste.

Astfel, dupa ce a petrecut cîteva zile în cantonamentul lui Spartak din Antalya, jucînd si în doua meciuri în formatia lui Romantev la „Cupa Efes”, mijlocasul a fost nevoit sa revina acasa. În urma acestei tevaturi care nu a dat cîstig de cauza nici uneia dintre tabere, ramîne însa imaginea unei schisme la nivelul conducerii steliste, materializata deocamdata în acest caz prin ratarea transferului lui Lincar.
Sursa:www.prosport.ro