Școala de șoferi va costa dublu, de la mijlocul lui noiembrie

Apropo.ro / 12.11.2013, 10:13
Școala de șoferi va costa dublu, de la mijlocul lui noiembrie
Școala de șoferi va costa mai mult de la mijlocul lui noiembrie 2013. Prețul se va dubla.

Instructorii auto pot avea lunar cel mult șapte cursanți și trebuie să doteze mașinile-școală cu camere video începând cu 13 noiembrie, potrivit unui ordin al ministerului Transporturilor.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

De miercuri, 13 noiembrie, mașinile-școală trebuie să fie dotate cu două camere de luat vederi (una să filmeze în interior, iar cealaltă spre exterior, traseul urmat), cu un sistem de pozitionare globală (GPS), iar toate informațiile înregistrate urmează să fie stocate pe suport electronic, pentru a fi păstrate timp de șase luni. Ordinul ministrului Transporturilor emis în luna mai a permis instructorilor să ia în calcul noile prevederi în timp de șase luni.

De asemenea, pentru a primi autorizatii de functionare, instructorii trebuie sa detina spatii adecvate procesului de invatamant, sa aiba un contract de prestari servicii cu o clinica medicala, iar cursantii urmeaza sa fie inregistrati intr-un Registru National al Cursantilor, pentru a impiedica fraudarea examenelor.

Propunerile polițiștilor de modificare a examenului pentru obținerea permisului de conducere duc la creșterea prețului de școlarizare cu peste 50%, de la 800-900 de lei în prezent, la circa 2.000 de lei.