„Scoala vedetelor” sau fabrica de staruri!

De: Dragos Tanase / 25.05.2008, 17:31
"Scoala Vedetelor" a fost un spectacol TV, realizat de Titus Munteanu, incepand din 1995, care a adunat o multime de tineri talentati la muzica.

Show-ul despre care o sa vorbim astazi a facut furori la cinci ani dupa revolutia din ’89. Era ceva nou, ceva inedit iar Televiziunea Romana a profitat din plin de penuria de emisiuni de divertisment, dar si de lipsa unor posturi TV care sa contracareze oferta TVR-ului in materie de show-uri de o asemenea anvergura.

"Scoala Vedetelor", caci despre el este vorba, a fost un spectacol de televiziune realizat de Titus Munteanu, incepand cu anul 1995, care a adunat o multime de tineri talentati si a primit nenumarate premii.

Pe atunci, termenul de “vedeta” era unul mai mult conventional dar dupa acest show, care a avut o mare priza la adolescenti, toti “scolarii” au urmat trasee surprinzatoare lansandu-se in industria muzicii, a filmului sau a televiziunii.

Adrian Despot  (Foto: Prima TV) Toti tinerii doreau, dupa aceea, sa devina vedete in acest fel, visau sa participe la acest spectacol, sa fie in locul celor pe care i-au urmarit cu “sufletul la gura”.

Din acest motiv, dar si pentru ca ecourile succesului la public nu se mai opreau, dupa zece ani de la prima editie, acelasi realizator, Titus Munteanu a mai incropit o generatie de talente.

Doar ca a doua serie n-a mai avut succesul scontat, mai ales ca oferta televiziunilor in materie de emisiuni de divertisment era alta in anul 2005, devenise mult mai diversificata.

Audienta nu a mai fost la fel de mare, desi melodiile erau bune si artistii nu mai putin talentati.

Diana Munteanu si Claudiu Niculescu In prima editie, pe post de “diriginta” a fost Dana Mladin, iar Geanina Gorondan a fost “diriga” celei de-a doua clase de muzicieni.

Calin Goia, Adrian Despot, Lili Sandu, Nadine, Calin Geambasu, Kitty Cepraga, Alice Bursuc, Diana Munteanu sunt doar cateva nume de succes din prima generatie de “elevi”, care au dus ideea de audienta pe cele mai inalte culmi.

Au trecut 13 ani de la prima Scoala a vedetelor, iar carierele “absolventilor” au urmat drumuri mai mult sau mai putin importante.

Calin Goia a devenit o vedeta, in adevaratul sens al cuvantului, fiind solistul trupei Voltaj, care are si acum un mare impact si succes la public, in special cel tanar.

Calin Geambasu, absolvent al Academiei de Muzica, a obtinut premiul I la sectiunea Creatie la Mamaia in anul 2000, a facut parte din trupa “No Comment” alaturi de Xenti Runceanu, iar acum are propriul studio de inregistrari.

Alice Bursuc avea 16 ani cand s-a inscris la Scoala Vedetelor. Ulterior, a studiat teatru trei ani si a facut patru ani de canto. Dupa terminarea show-ului a inceput o cariera solo, apoi a activat in trupa “Open”. A descoperit si o alta pasiune, jurnalismul, fiind beauty editor la revista Beau Monde. Ea spune ca dupa 11 ani de muzica i-a trecut cheful de cantat.

Diana Munteanu s-a simtit atrasa de teatru, dar nici televiziunea nu i-a fost indiferenta. A fost VJ-ita la MCM si vedeta postului MTV Romania, in prezent fiind nevasta de fotbalist (a lui Claudiu Niculescu) si realizatoare/prezentatoare la Antena 2.

Malina Olinescu a ramas cantareata si a reprezentat Romania la Eurovision 1998, cu piesa "Eu cred", clasandu-se pe locul 22.

Lili Sandu a facut parte din trupa “Trinity”, iar acum urmeaza o frumoasa cariera solo. Ca fapt divers, a avut o relatie sentimentala cu portarul Bogdan Stelea.

Adrian Despot a terminat Conservatorul si a devenit profesor de muzica. A avut, si mai are, colaborari in televiziune, iar trupa “Vita de Vie” i-a adus celebritatea.

Kitty Cepraga a plecat, dupa colaborarile cu televiziunile din Romania, in Italia ca sa se implineasca ca actrita.

Membrii trupei Class au absolvit si ei "scoala" lui Titus Munteanu. Dupa debutul muzical la un bal al bobocilor in 1994, cei patru au colaborat un an cu "scoala vedetelor", unde au avut aparitii lunare. Trupa se bucura si acum de un mare de succes, desi componenta ei a suferit diverse schimbari.

Dupa ce a absolvit "scoala", Raluca Anastasiu a activat in trupa “K-risma”, acum facand parte din formatia “Cabaret”.

Titi Balteanu isi spune “Ultra TT” si prefera sa cante de unul singur, fara a se implica intr-un proiect cu mai multi componenti.

Dupa ce a cantat in Romania, si a cochetat cu televiziunea, Nadine a renunat la tot si a plecat in SUA pentru a fi sigura ca va avea o cariera recunoscuta “peste mari si tari”.

Prima "diriginta", Dana Mladin, a cunoscut ascensiunea ca director si producator de programe (acum la Antena 1), dar si ca prezentatoare tv.

Exclusiv! Ultra TT: “Cine ne poarta sambetele, si-o ia in bot”

Ultra TT (Titi Balteanu)/Foto: profile.myspace.com Spuneam ca Titi Balteanu (cunoscut ca si Ultra TT) a continuat drumul muzical si chiar a lansat albumul de succes “Kamikaze”.

Melodia care a dat titlul albumului a beneficiat si de un videoclip de pomovare, dar recent a aparut un nou material video, pe pagina personala a artistului, al piesei ” Ambuscada”.

Clipul beneficiaza de prezenta interesanta a fostei bebeluse de la “Cronica Carcotasilor”, Roxana Girnita, cea care ii este si partenera de viata.

Intrebat de ce a facut aceasta alegere, pentru partea feminina din videcolip, Ultra TT a declarat, in exclusivitate pentru Apropo.ro, ca “aceasta a fost cea mai buna solutie si ca publicul va vedea ca a avut dreptate”.

El a spus ca n-are nicio legatura cu o eventuala indreptare a imaginii Roxanei, dupa ce in anul 2003 a pierdut rolul de dansatoare la Carcotasi, in urma unor fotografii indecente publicate pe Internet.

Artista a negat autenticitatea acestora, barfitorii spuneau ca exista si o conspiratie la mijloc, chiar si o suma de bani, insa totul s-a terminat cu o miscare inteligenta a celei in cauza: a pozat in Playboy!

Revenind la ”Ambuscada”, Ultra TT a precizat ca si-a regizat singur videoclipul, care l-a costat 14.000 de euro, si la care au participat peste 100 de figuranti.

Este filmat in sistem HD, iar ca locatii au fost alese Palatul Sutu si diverse platouri de filmare.

Rugat sa rezumeze intriga clipului, fostul “elev” al “Scolii vedetelor” este de parere ca “fiecare se poate identifica cu actiunea si versurile sale, toti avem o persoana in viata noastra care ne poarta sambetele, dar careia, pana la urma, reusim sa ii dam peste bot”. Fara comentarii!

Videoclipul va avea parte de promovare pe canalele TV de specialitate, in concerte, dar si online – pe pagina personala a artistului, mai ales ca Ultra TT are incredere in Internet si presa online, pe care o citeste zilnic.

Cu toate acestea, el crede ca nici presa tiparita nu va fi prinsa intr-o “ambuscada” a mass-media electronice, fiecare mijloc de informare avand “fanii” sai.