Scoate-ți dinții, dacă vrei să fii la modă!

Apropo.ro / 01.02.2013, 11:00
Scoate-ți dinții, dacă vrei să fii la modă!
Un trend bizar este acceptat cu mândrie de tinerii din Cape Town și din alte regiuni ale Africii de Sud - scoaterea dinților de bunăvoie.

Generația tânără din Cape Town, dar și din alte regiuni ale Africii de Sud, consideră modificarea dentiției un lucru la modă. Zâmbetul este cel care te trădează dacă ești sau nu în pas cu tențele actuale locale.

Le place genul gangster upgradat, și nu le este deloc rușine că nu mai au toți dinții.

Un specialist de la Universitatea din Cape Town care a studiat fenomentul spune că principalul motiv pentru care africanii își scot dinții țin de trendul actual, urmat de probleme medicale și mai apoi cu gangsterismul.

Această practică este introdusă la capitolul „lucruri de făcut”, pentru a ține pasul cu ce se întâmplă.

dinti

Cei din triburi își sculptau dinții sau le schimbau forma dinților. În vremurile actuale, totul a căpătat o notă absurdă.

Una dintre poveștile care există pe această temă spune că un pescar a inventat fluieratul știrbului (după ce și-a scos niște dinți), pentru că nu se putea auzi cu alți pescari de pe mare.

Bărbații care își scot și astăzi dinții cred că sunt extrem de atrăgători pentru partenere, și vice-versa.

Cererea de modificare a dentiției este mare. Unul dintre medicii din Cape Town care deține un cabinet stomatologic spune că în fiecare săptămână există un pacient care vrea să-și schimbe look-ul.

Atunci când nu sunt ssoși un număr mare de dinți din gură, cei existenți sunt ornați cu aur sau pietre prețioase.

Surprinzător sau nu, practica a fost adoptată și de albi, dar și de cetățenii chinezi din zonă.