Scolari cere scuze portughezilor

Apropo.ro / 05.07.2004, 09:44
Scolari cere scuze portughezilor
Selecționerul Portugaliei, Luis Felipe Scolari, a declarat, dupa ce echipa sa a pierdut finala Campionatului European în fața Greciei, fiind învinsa cu scorul de 1-0, ca își cere scuze, în numele întregii echipe, pentru ratarea obiectivului dorit de toata lumea. "Îmi pare

Selecționerul Portugaliei, Luis Felipe Scolari, a declarat, dupa ce echipa sa a pierdut finala Campionatului European în fața Greciei, fiind învinsa cu scorul de 1-0, ca își cere scuze, în numele întregii echipe, pentru ratarea obiectivului dorit de toata lumea.

„Îmi pare rau. Este greu sa pierzi de o așa maniera, este greu sa acceptam aceasta înfrîngere, dar trebuie sa o facem. Ei au fost mai buni. O simpla neatenție poate conduce la o înfrîngere. Îmi cer scuze în numele tuturor pentru ca nu am reușit sa le facem portughezilor cea mai mare bucurie la acest Campionat European. Ne cerem scuze de la toți portughezii pentru ca nu am reușit sa îndeplinim obiectivul pe care ni l-am dorit. Nu va lasați afectați de înfrîngere. Mai avem înca multe de facut pentru Portugalia”, a spus Scolari.

Luis Felipe Scolari a precizat ca Grecia a cîștigat datorita faptului ca a fost o echipa organizata, care a știut sa speculeze erorile comise de adversar. „Rezultatul nu ne mulțumește, dar este unul logic. Am întîlnit astazi o echipa cu o organizare defensiva spectaculoasa. Grecii au cîștigat aparîndu-se și pentru ca au știut exact ce fac. Au știut sa speculeze greșelile noastre. Am încercat sa avem rabdare și sa fim disciplinați, chiar daca spre finalul partidei nervozitatea a început sa iasa la iveala. Vreau sa îmi felicit colegul, pe Otto Rehhagel, și echipa pe care o pregatește. Nu cred ca faptul ca Grecia a cîștigat Campionatul European este un pas înapoi pentru fotbal. Învingatorii trebuie sa joace și sa învinga în fața oricarei echipe, oricarui stil, iar noi nu am putut sa o facem”, a menționat tehnicianul brazilian.

Mijlocașul portughez Maniche a declarat ca echipa Greciei s-a aparat foarte bine. „Nu am reușit sa ajungem pîna la capat, dar totuși am fost în finala. Este pentru prima data cînd nu reușim sa înscriem. Grecii au fost mai bine organizați, au cîștigat și merita felicitați”, a afirmat Maniche.

Atacantul Pauleta considera ca este regretabil ca o echipa care nu știe decît sa se apere a cîștigat Campionatul European. „Este o concepție curioasa de fotbal. La acest Campionat European nu au facut altceva decît sa se apere. Am încercat în aceasta seara sa înscriu, dar în zadar. Ei au reușit sa cîștige”, a precizat jucatorul portughez.

Președintele Portugaliei, Jorge Sampaio, le-a cerut portughezilor sa se bucure de performanța obținuta de echipa naționala, în ciuda înfrîngerii suferite în fața Greciei, în ultimul act al Euro-2004. „Am pierdut ultimul meci, dar trebuie sa ne menținem la nivelul la care am ajuns. Este prima oara cînd echipa Portugaliei ajunge în finala unui turneu. Sper ca nu vom strica sarbatoarea. Am pierdut un meci dar am facut-o cu demnitate și clasa. Lucrurile nu s-au terminat așa cum speram, dar nici nu avem motive sa fim foarte triști”, a afirmat șeful statului portughez, care i-a felicitat pe jucatorii pregatiți de Luis Felipe Scolari pentru performanța realizata.

Mediafax