Scolarii spanioli loviti de criza: trebuie sa mearga mai putin la toaleta!

De: Marian Andrei / 07.12.2011, 13:21
Scolarii spanioli loviti de criza: trebuie sa mearga mai putin la toaleta!
Masurile de austeritate introduse de regiunea spaniola Catalonia ii lovesc si pe scolari: acestora li s-a cerut sa isi limiteze mersul la toaleta, pentru a folosi cat mai putina hartie igienica.

Mai mult, ministrul regional al Educatiei a „calculat” si care este necesarul, rationalizand la 25 de metri cantitatea lunara pe care o poate folosi fiecare copil.

Anuntul a creat mari nemultumiri, unul dintre comentarii fiind deosebit de sarcastic: „Nu-i nicio problema, copiii vor putea folosi bancnote euro, pentru ca, in curand, valoarea acestora va fi mai mica decat a hartiei igienice„.

Regiunile autonome din Spania au fost obligate de Guvernul de la Madrid sa-si reduca cheltuielile pentru a indeplini tintele de deficit bugetar.

In replica, populatia nu este de acord sa poarte povara datoriei, despre care crede ca a fost creata de finantatori lacomi si de politicieni, care au riscat inutil in momentele de prosperitate, iar acum refuza sa-si asume responsabilitatea. In ultimele luni, in Spania au avut loc mai multe proteste in care s-a cerut ca bancile si marile companii sa achite „nota de plata” a datoriilor, care in acest moment este aruncata pe umerii platitorilor de taxe.