Școlile și grădinițele vor fi închise miercuri, în București și alte 19 județe

Apropo.ro / 28.01.2014, 18:30
Școlile și grădinițele vor fi închise miercuri, în București și alte 19 județe
Toate unitățile de învățământ din județele avertizate cu cod portocaliu de viscol rămân închise miercuri, 29 ianuarie 2014.

Situația școlilor din zonele atenționate cu cod galben va fi anunțată în funcție de fiecare situație în parte, potrivit Ministerului Educației.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Toate școlile și grădinițele din Capitală vor fi închise și miercuri, decizia fiind luată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București după ce a fost emisă o avertizare cod portocaliu de viscol pentru București și alte 19 județe din sudul și estul țării: Argeș, Bacău, Brăila ,Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

În județul Iași, cursurile vor fi suspendate doar în mediul rural, iar în județele Brașov, Covasna, Gorj și Mehedinți unitățile de învățământ vor fi deschise pentru elevi și profesori,chiar dacă acestea se află sub cod galben, deoarece condițiile create permit acest lucru.

„Având în vedere securitatea și sănătatea elevilor și ținând cont de atenționarea de cod portocaliu transmisă de Administrația Națională de Meteorologie și de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, caracterizat prin viteze mari ale vântului, ninsori abundente și vizibilitate redusă, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis sistarea cursurilor în învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis agenției MEDIAFAX.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și jumătatea de sud a județelor Argeș și Dâmbovița.

Reluarea cursurilor în București va fi anunțată din timp, a precizat ISMB.

Aceasta este ultima săptămână de școală din semestrul I, vacanța intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

Citește mai multe detalii despre suspendarea orelor în școli și grădinițe pe fondul vr18:30emii nefavorabile, pe Mediafax.ro