Școlile sunt închise astăzi în București și în 12 județe

De: Marian Andrei / 14.02.2012, 09:25
Școlile sunt închise astăzi în București și în 12 județe
Ministerul Educației a informat că azi vor fi suspendate integral cursurile, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în 12 județe - Argeș, Buzău, Călărași, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița Mehedinți, Olt, Prahova, Vrancea - dar și în municipiul București.

În urma centralizării datelor raportate de către inspectorii școlari generali, în 15 județe activitatea unităților de învățământ se va desfășura în mod normal, nefiind afectată de ninsorile abundente sau temperaturile scăzute.

În celelalte județe, situația se prezintă astfel: șapte inspectorate școlare județene au raportat suspendarea cursurilor în mai puțin de zece unități de învățământ (Arad, Bihor, Constanța, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Timiș), iar alte cinci județe înregistrează maximum o sută de unități de învățământ închise (Brăila, Caraș-Severin, Galați, Teleorman, Vaslui). La nivelul întregii țări, au fost închise 7156 de unități școlare, în care învățau 1.103.635 elevi.

Ministerul Educației amintește că linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al județului) este la dispoziția părinților elevilor și cadrelor didactice, până la ora 22.00, pentru informații punctuale legate de desfășurarea cursurilor din fiecare unitate de învățământ.