Scorțișoara ar putea preveni boala Alzheimer

Apropo.ro / 31.05.2013, 09:30
Scorțișoara ar putea preveni boala Alzheimer
Noi studii arată că anumiți compuși din scorțișoară ar putea ajuta bolnavii de Alzheimer.

Cercetătorii au descoperit că aldehida cinamică și epicatechina din scorțișoară – doi compuși care dau dulceața specifică acestui condiment, ar putea opri procesul de formare a „nodurilor” de proteină tau, cea care duce la apariția afecțiunilor neurodegenerative în creier scrie în Journal of Alzheimer”s Disease. Cei care suferă de Alzheimer au un număr mai mare de noduri de proteină tau. Acest tip de proteină se adună în formațiuni ce conduc spre pierderi de memorie.

Oamenii de știință au descoperit, în teste de laborator, că aldehida cinamică previne aceste acumulări de noduri, prin protejarea proteinei tau contra stresului oxidativ.

Deocamdată, specialiștii nu se grăbesc să recomande scorțișoara celor bolnavi, pentru că mai au studii de efectuat, și în prezent nu cunosc care ar fi doza pentru un tratament.

Despre scorțișoară se mai cunoaște faptul că ar avea un efect și asupra celor cu diabet de tip 2, atunci când este luată ca supliment pe lângă tratamentul corespunzător recomandat de medici. Se pare că scorțișoara ar regla nivelul zahărului din sânge.