… scufita neagra, telefonul si Rocky

Apropo.ro / 07.11.2005, 12:23
... scufita neagra, telefonul si Rocky
Mai intai, cazul Iovan. Zappezi linistit si dintr-o data intri in zona crepusculara, adica Nasu' si Dan Diaconescu (mai ales!) si aproape toate buletinele de stiri. Acest caz a fost prilej pentru cele mai cretine analize din istoria recenta a televiziunii. Diaconescu e campion: mai


Mai intai, cazul Iovan. Zappezi linistit si dintr-o data intri in zona crepusculara, adica Nasu’ si Dan Diaconescu (mai ales!) si aproape toate buletinele de stiri. Acest caz a fost prilej pentru cele mai cretine analize din istoria recenta a televiziunii. Diaconescu e campion: mai avea putin si-si chema si propriul sofer martor la evenimentele din Primaverii. Radu Moraru a clonat si el cazul Iovan in fel si chip, ba cu familia impricinata, ba cu procuroarea, ba cu cine stie cine. Ce a generat toata aceasta nebunie? Tocmai reactia presei din prima saptamana a scandalului, reactie despre care am mai vorbit aici: atunci toata lumea ridica in slavi familia Iovan pentru eroismul de a fi impuscat un hot. Acum, toata lumea loveste furibund aceeasi familie. De doua saptamani zappez precaut, mi-e frica sa nu dau peste obsedanta deja „scufita neagra”, biata sora a hotului impuscat (foto), spun biata pentru ca este in mod clar victima unei batalii meschine pe cateva puncte de rating.

A doua ocupatie a fost sa reconstitui circuitul telefonului lui Tariceanu in natura. Asadar, l-a sunat pe Botos. Sau i-a dat bip si Botos l-a sunat inapoi. Botos este procuror general si un fel de Alba ca Zapada contemporana – pe el il suna lumea, raspunde si apoi suna mai departe. Basescu a zis ca Tariceanu a gresit. Tariceanu a zis ca n-a gresit. Presa a zis ca Tariceanu va fi fortat sa-si dea demisia. Tariceanu n-are chef. Basescu are chef. Si Stolojan ar avea chef. Nu-i asa ca-i amuzant? Dupa ce ai pierdut vreo 10-15 ore la tv ca sa tragi concluziile de mai sus, iti dai seama de futilitatea stirilor din ora in ora.

Si, cea de-a treia obsesie a saptamanii, generata de doua materiale din acest numar al revistei ApropoTV. Unde sunt, dom’le, eroii de altadata? Rocky sau Terminator sau Indiana Jones? Acesti ultimi ani ne-au adus numai eroi din trecut: Alexandru cu ten masliniu si par oxigenat (Colin Farrell) sau Ahile cu privirea albastra pieduta si degraba varsatoriu de sange (Brad Pitt). Nu insir toata pleiada istorica de la Hollywood. Cert e ca Rocky sau Indiana Jones erau din alt aluat, unul romantic. Era povestirea naiva a unui destin sau aventura pura, senina. Daca se vor intoarce, voi fi primul in cinematografe. Desi protagonistii sunt niste bunici. Sau poate tocmai de aceea!

Costi Rogozanu ([email protected])

Tags: