Scump, dom’le, scump, Iron Maiden asta! Dar a meritat.

De: Marian Andrei / 05.08.2008, 01:43
Scump, dom'le, scump, Iron Maiden asta! Dar a meritat.
Sau doua concerte la pret de unul adevarat. Sau Iron Maiden la Bucuresti. Sau cum vreti sa-i spuneti...

Sau doua concerte la pret de unul adevarat. Sau Iron Maiden la Bucuresti. Sau cum vreti sa-i spuneti…

Am prins vreo doua piese cu Trooper, care nu prea m-au entuziasmat. Cald, organizare proasta (cand o sa scapam de asta? Sau o sa scapam vreodata? Sa fim optimisti si sa renuntam la intrebarea a doua!) – cozi la jetoane, cozi imense la bere, cola, sprite, etc. Am trimis alergatorul la bere iar restul ne-am luat locul: nici prea in fata, nici in spate, am zis sa fie pentru toate gusturile. Si asteapta. Si asteapta. Si… dupa trei sferturi de ora vine si berea. Ma rog! Era singura optiune (fara bere nu se pune!).

A sosit taman la fix, exact cand incepeau. Surpriza totala! Eu venisem la un concert IRON MAIDEN, dar m-am trezit la ceva care suna "nashpa". Vinilurile mele sunau mai bine (v-am spus ca 75% dintre participanti mi-ar fi zis tataie sau pensionar?). In prima jumatate de ora am trecut prin diverse stari: de confuzie – nu stiam ce se intampla, de resemnare – au imbatranit si astia, de lehamite – mai bine stateam acasa si ascultam colectia de mp3-uri. Mi-a trecut prin cap chiar sa ma evapor de acolo, dar am zis ca nu se face asa ceva. Pe scena evolua o "skinny, breathless maiden", o "fecioara" neconvingatoare, oricat se straduia, si nu ma dumiream de ce. Mi-a elucidat problema fie-miu (pretentios si asta de nu se poate): "Sonorizarea e de kko". Atunci am inteles ce era cu pauzele alea lungi intre piese, cu dialogul pe care il purta Bruce cu noi (btw, isi facuse bine lectiile, nu ca altii :D). Incercau sa dreaga busuiocul si, spre norocul nostru, au reusit.

Odata cu " Rime Of The Ancient Marine" s-a schimbat vanzarea! Inginerul de sunet (sunetistul, whatever ce-o fi ala acolo pe functia lui) a venit din concediu (sau s-a trezit din betie, sau a nimerit butonul care trebuia in pozitia care trebuia) si am avut parte de o (un) adevarat (a) Iron Maiden. Un pic cam ruginita "fecioara", dar stie ce sa faca. Pauzele au disparut, show-ul a inceput sa fie show, muzica – muzica. La un moment dat a sunat telefonul, m-am uitat sa vad cine suna si dupa aceea la ceas – si fara sa remarc orele mi-am zis: "Ia uite ce pot sa faca oamenii astia in 25 de minute". Nimic mai fals, trecusera o ora si 25 de minute!

Una peste alta, a meritat! Dar ar fi fost mishto sa fie mishto inca de la inceput!

Cam atat pentru ora 1:28, restul va mai spun si cand ma trezesc.

PS: Nu pot sa nu fac si o remarca a la Zoso – imbecilii aia cu esarfe si tricouri ridicate sus in timpul pieselor au impresia ca ca numai ei au platit biletul?

PS2 (mai important ca PS): Astept si AC-DC, trupa mea de suflet!

Ai fost la Maiden? Impartaseste experienta ta si celor care nu au fost acolo!