Scumpirea carburantilor ar putea duce la greva transportatorilor rutieri

Apropo.ro / 20.10.2011, 09:42
Scumpirea carburantilor ar putea duce la greva transportatorilor rutieri
Uniunea Transportatorilor cere Guvernului sa intervina pentru a stopa cresterea pretului la carburanti si ameninta cu proteste.

„Ultimele sase luni au fost marcate de o scadere cu 11% a pretului titeiului la nivel mondial, scadere determinata de criza economica globala. In aceste conditii, Petrom isi rotunjeste frumos profiturile prin cresterea total nejustificata a preturilor. Cresterea va aduce in pragul falimentului firmele de transport si populatia ajunsa la limita suportabilitatii”, se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Uniunea considera ca Guvernul este vinovat pentru scumpirea combustibilului, intrucat Executivul doar „mimeaza supararea pe distribuitorii de carburanti”, in loc sa „impuna un moratoriu pentru stoparea cresterii preturilor la carburanti”.

Transportatorii mentioneaza ca ANAF a derulat o ancheta prin care a ajuns la concluzia ca majorarea pretului nu este justificata, insa nu a rezolvat problema, iar Consiliul Concurentei investigheaza „de mai bine de cinci ani” practicile de monopol ale distribuitorilor fara sa finalizeze insa cercetarea.

Citeste mai multe detalii despre posibila greva a transportatorilor rutieri, pe Mediafax