Se drogau și făceau trafic cu anestezic pentru câini

De: Mia Nicolescu / 03.10.2012, 09:31
Se drogau și făceau trafic cu anestezic pentru câini
Doi tineri din București au fost surprinși de polițiști în timp ce încercau să vândă patru seringi cu droguri medicale. Unul dintre ei era și consumator.

Doi tineri au fost prinși în sectorul 2 în timp ce încercau să vândă Ketamină, o substanță folosită ca anestezic pentru câini, pisici și cai.

Ketamina a fost sintetizată în anul 1963 ca înlocuitor pentru fenciclidină, o substanță ce induce senzația de desprindere de propria persoană. Ambele substanțe sunt folosite strict în medicina veterinară, dar au ajuns o alternativă la cocaină și heroină.

Un flacon de 20 ml de Ketamină costă între 80 și 100 de lei, la producător, însă nu e disponibil în farmacii, fiind o substanță suspusă unui regim special”, a declarat Daniel Lescai, doctor în medicina veterinară.

Cei doi tineri care au fost prinși de polițiștii locali în zona magazinului Obor încercau să vândă patru seringi pline cu Ketamină, cu 25 de euro bucata, refuzând să spună de unde au drogurile.

Unul dintre ei era consumator, se vedea după înțepăturile de pe brațe, celălalt era dealer. Ambii au fost predați Poliției Române, departamentul de Crimă Organizată în vederea demarării cercetărilor”, a spus Aurel Dobrilă, directorul general al Poliției Locale Sector 2.