Se hraneste cu metale si era sa moara inecat cu o pedala

Apropo.ro / 21.09.2011, 13:49
Se hraneste cu metale si era sa moara inecat cu o pedala
Un batran in varsta de 80 de ani care obisnuieste sa manance obiecte metalice a fost internat si operat de urgenta dupa ce s-a inecat cu o pedala.

Branko Crnogorac, un pensionar sarb in varsta de 80 de ani, a fost operat de urgenta dupa ce a incercat sa manance o bicicleta in trei zile, in urma unui pariu cu prietenii.

Barbatul, care in cei 60 de ani de „cariera” a mancat 25.000 de becuri, 12.000 de furculite si sute de viniluri, era in stare grava cand a fost internat in spital.

„Am fost la un pas de moarte. Medicii au gasit 2 kg de metal in stomacul meu, inclusiv doua inele de aur. Dupa zeci de ani in care am mancat orice am realizat ca sistemul meu digestiv nu mai este la fel de puternic si am decis sa renunt”.

Femeia care se hraneste cu sapun si detergent

Obsesia sarbului pentru obiecte necomestibile s-a declansat dupa ce un prieten i-a recomandat sa consume nisip pentru a-si calma durerile de stomac.

Branko Crnogorac a mancat de atunci aproape tot ce i-a iesit in cale, intre care 2.000 de linguri si 2.600 de farfurii.

Apetitul pentru obiecte necomestibile este o manifestare a sindromului pica. Potrivit psihiatrilor, pica apare la oameni cu dezvoltare psihica redusa. Studiile releva ca 25% dintre bolnavii cu tulburari psihice sufera de pica, maladia afectandu-i in proportie de 60% pe autisti.