Se inchid trei fabrici de ulei

Apropo.ro / 19.02.2008, 09:38
Se inchid trei fabrici de ulei
Michael Whitney, directorul general al Bunge Romania, liderul pietei locale de uleiuri vegetale, a decis sa inchida trei fabrici locale: Muntenia, Interoil si Unirea.

Michael Whitney, directorul general al Bunge Romania, liderul pietei locale de uleiuri vegetale, spune ca a decis sa inchida trei dintre fabricile locale, Muntenia, Interoil si Unirea, deoarece investitiile pe care trebuia sa le faca erau greu de amortizat in conditiile costurilor logistice foarte mari. In acelasi timp compania americana si-a asigurat capacitatea de productie necesara si o locatie strategica prin achizitia diviziei de uleiuri a Agricover Buzau.

"La pretul platit pentru materia prima sau uleiul brut de import, se adaugau costuri pentru transportul acestora pe o distanta de peste 400 de km, din portul Constanta pana la Oradea sau Iasi.

Whitney a adaugat ca inchiderea celor trei fabrici a reprezentat o decizie de business necesara pentru eficientizarea businessului pe plan regional.

"Din punctul de vedere al angajatilor disponibilizati, inchiderea unei fabrici este intotdeauna o decizie dificila, insa din punctul de vedere al eficientizarii businessului erau decizii care trebuiau luate", a spus directorul general Bunge.