Se inchide parlamentul?

Apropo.ro / 07.10.2008, 09:26
Se inchide parlamentul?
Bogdan Olteanu este gata sa inchida sesiunea Camerei Deputatilor, daca partidele nu se abtin de la a mai vota legi cu impact financiar.

Prinsi in corzi de presiunile populist-financiare ale PSD, liberalii ameninta cu masuri extreme. Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu se declara gata sa inchida sesiunea Camerei Deputatilor, daca partidele parlamentare nu ajung la un acord prin care sa se abtina de la a mai vota legi cu impact financiar pana la finele acestui mandat. „Constitutia imi da voie sa fac acest lucru”, a declarat Olteanu.

Declaratiile acestuia sunt insa, mai mult, o amenintare, la care Olteanu este dispus sa renunte daca ii convinge pe liderii politici sa semneze un acord, in care sa se angajeze ca, pana dupa alegeri, nu vor mai promova legi care sa antreneze sume mari de la buget: „Voi convoca, probabil in aceasta saptamana, o intalnire, in care sa se semneze un moratoriu asupra proiectelor legislative care presupun costuri financiare majore in aceasta ultima luna de mandat, un moratoriu care sa permita viitorului guvern sa isi puna in practica proiectele pentru care va fi votat de electorat”.

Citeste mai mult despre situatia creata la Camera Deputatilor, in Gandul.