Se ingroasa gluma!

Apropo.ro / 17.12.2001, 08:44
Se ingroasa gluma!
Chievo a mai reusit o isprava, trecînd pe "San Siro" de Inter (2-1) si revenind la sefia Seriei A Cenusareasa a ajuns iar regina balului. Chievo si-a recucerit tronul si nu înceteaza sa faca furori în Serie A. Promovata în premiera în elita fotbalului peninsular, trupa de cartier din


Chievo a mai reusit o isprava, trecînd pe „San Siro” de Inter (2-1) si revenind la sefia Seriei A

Cenusareasa a ajuns iar regina balului. Chievo si-a recucerit tronul si nu înceteaza sa faca furori în Serie A. Promovata în premiera în elita fotbalului peninsular, trupa de cartier din Verona ramîne un miracol. Tot mai greu de ignorat si de anihilat de granzii din Il Calcio.

„Cîteodata ma întreb si eu unde ne vom opri? Aceasta echipa ma uimeste pe zi ce trece si vreau sa continuu sa ma distrez”, declara antrenorul Luigi Del Neri înaintea vizitei pe „San Siro”, a doua în interval de numai doua saptamîni.

Si Cenusareasa l-a mai surprins o data, predînd o superba lectie liderului, parca în dorinta de a razbuna esecul nedrept suferit în fata Milanului, cu largul concurs însa al arbitrului Cesari. Tangoul lui Hector Cuper n-a mai încîntat si sîmbata, cînd Inter s-a regasit prea putin în definitia data fotbalului de tehnicianul argentinian, „aparare, drama si un pic de bucurie”, si a trait o imensa deceptie (1-2).

Apararea, punctul forte al formatiilor pregatite de Cuper, a scîrtîit serios, mai ales pe flancul stîng, unde lui Gresko nu i-au iesit deloc pasii în fata vitezistului Eriberto, dar si în centru, Sorondo, vinovat la primul gol semnat de Corradi, facîndu-l regretat pe Materazzi.

Picatura de bucurie a oferit-o Vieri, cu golul sau egalizator, al optulea în actualul sezon. Gol dedicat vicepresedintelui Prisco, decedat marti si în memoria caruia s-a tinut un minut de reculegere înaintea partidei. Din dictonul lui Cuper a ramas numai drama sa te recunosti învins de un fost „nerazzurro”, Marazzina.

Asa cum tot antrenorul sud-american spunea, dupa o ora de joc Inter arata ca o gluma proasta, rupta la mijloc si haotica la constructie, terminînd meciul, aidoma lui Hagi în barajul cu Slovenia, cu cinci atacanti, incapabili sa distruga miracolul veronez. Miracol în care presedintele gruparii „gialloblu”, Luca Campedelli, refuza sa creada, marturisind dupa triumful de pe „San Siro” ca „ne mai trebuie 12 puncte sa evitam retrogradarea”. Despre titlu prefera sa-i lase pe altii sa vorbeasca.
Sursa:www.prosport.ro