Se întâmplă azi, 3 decembrie: fenomen rar care se repetă o dată la 2.737 de ani

Apropo.ro / 03.12.2012, 14:00
Se întâmplă azi, 3 decembrie: fenomen rar care se repetă o dată la 2.737 de ani
Planetele Mercur, Venus și Saturn se vor alinia azi, 3 decembrie 2012, cu varfurile celor 3 piramide de la Giza. Acest fenomen este așteptat de 2.737 de ani.

Un astronom care nu a crezut în prezicerile mayașilor a studiat fenomenul alinierii planetelor și ce înseamnă acest lucru pentru omenire.

Cu ajutorul unor programe speciale, astronomul a realizat mai multe diagrame ce domonstrează că alinierea stelelor din constelația Orion va avea loc pe data de 3 decembrie 2012. Acesta este momentul convergenței cu piramidele de la Giza din Egipt. Acest fenomen va avea loc cu doar o oră înainte de răsăritul soarelui.

Piramidele de la Giza sunt situate la vest de Valea Nilului si la 8 km de orasul Giza si 18 km de Cairo. Acestea au fost construite în 20 de ani, iar fiecare bloc de piatră cântărește 2 tone. Cum a fost realizată construcția în acele vremuri fără tehnologie, rămâne un mister până în zilele noastre.

Alinierea planetelor cu piramidele de la Giza îngrijorează astrologii care susțin că este un semn că Sfârșitul Lumii – 21.12.2012 este aproape.

Oamenii de știință nu cred în teoriile astrologilor, și menționează că este vorba doar de un fenomen miraculos și rar, ce are loc o dată la 2.737 de ani.