Se pregătesc noi amenzi pentru iubitorii de maidanezi

Apropo.ro / 25.04.2014, 14:00
Se pregătesc noi amenzi pentru iubitorii de maidanezi
Bucureștenii care obstrucționează activitatea echipelor de ecarisaj ar putea fi amendați cu până la 4.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus dezbaterii consilierilor municipali, a anunța coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu.

La prezentarea bilanțului pe șase luni al programului privind gestionarea câinilor fără stăpân din Capitală, Băncescu a arătat că vor fi supuse aprobării consilierilor municipali mai multe proiecte de hotărâre care vor cuprinde noi prevederi, cel mai probabil în luna iunie, după ce acestea se vor afla în dezbatere publică.

Unul dintre proiecte are în vedere amendarea persoanelor care obstrucționează activitatea de ecarisaj cu sume între 3.000 și 4.000 de lei, după ce municipalitatea a constatat că există, în fiecare zi, patru apeluri la 112, în medie, prin care sunt reclamate violențe asupra echipelor de ecarisaj sau piedici puse acestora.

Se au în vedere și stabilirea unei taxe pentru adopția la distanță (300 de lei pe lună) și a uneia pentru revendicarea animalelor cu stăpân capturați pe domeniul public (300 de lei) , interzicerea animalelor fără deținător pe domeniul public și interzicerea accesului sau a tranzitării Capitalei cu animale neînregistrate în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS).

De asemenea, Răzvan Băncescu a reiterat necesitatea interzicerii hrănirii pe spațiul public a animalelor fără deținător, arătând că vor fi propuse amenzi cuprinse între 3.000 și 4.000 de lei.