Se privatizeaza Aro

Apropo.ro / 10.07.2002, 10:32
Se privatizeaza Aro
Investitorii interesați de achiziționarea pachetului de acțiuni de 68,7% deținut de Autoritatea pentru Privatizare la constructorul de automobile de teren ARO Cîmpulung pot depune oferte de cumparare pîna în data de 2 septembrie, conform anunțului de privatizare a

Investitorii interesați de achiziționarea pachetului de acțiuni de 68,7% deținut de Autoritatea pentru Privatizare la constructorul de automobile de teren ARO Cîmpulung pot depune oferte de cumparare pîna în data de 2 septembrie, conform anunțului de privatizare a APAPS.

Modalitatea de privatizare stabilită pentru ARO SA este negocierea pe bază de oferte finale, îmbunătățite și irevocabile.

La negociere vor putea participa numai ofertanții care îndeplinesc cumulativ o serie de criterii de precalificare. Ei trebuie să demonstreze că au o experiență de cel puțin cinci ani în domeniul proiectării, producerii și/sau comercializării de autovehicule de orice tip și a componentelor pentru acestea, sau o experiență de cel puțin cinci ani în producerea și/sau comercializarea vehiculelor motorizate de agrement, de orice tip. De asemenea, ofertanții trebuie să aibă o cifră de afaceri mai mare de zece milioane de dolari pe an.

În afară de APAPS, ceilalți acționari ai ARO sînt S.I.F. Oltenia – 22,63%, persoane fizice, acționari în urma programului de privatizare în masă – 6,78%, precum și alți acționari – 1,88%.

În data de 10 aprilie, societatea a intrat în procedura de administrare specială, în vederea pregătirii pentru privatizare.

În primele cinci luni ale acestui an, ARO Cîmpulung a vîndut pe piața românească 479 de unități, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importorilor de Automobile

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: