Se reia circulația tramvaielor în zona pasajului Piața Muncii, pentru că lucrările de reabilitare s-au finalizat

De: Dragos Tanase / 19.12.2014, 18:00
Se reia circulația tramvaielor în zona pasajului Piața Muncii, pentru că lucrările de reabilitare s-au finalizat
Începând de sâmbătă, 20 decembrie 2014, se va relua circulația tramvaielor pe traseele de bază pe Șoseaua Mihai Bravu și pe Bulevardul Basarabia - Calea Călărașilor.

Lucrările la Pasajul Muncii au constat în: consolidarea elementelor de rezistență a pasajului, refacerea hidroizolației, consolidarea galerei edilitare aferenta pasajului și modernizarea acceselor la metrou.

De asemenea,  a fost montat un nou parapet de protecție pe pasaj, a fost modernizată calea de rulare a tramvaiului, rețeaua de contact pentru tramvaie și au fost refăcute peroanele pentru călători.

Investiția a mai presupus lucrări de modernizare a carosabilului, lărgirea bretelelor pasajului, refacerea spațiilor verzi, modernizarea sistemului de iluminat public și refacerea trotuarelor.
 
Ca urmare a finalizării lucrărilor la Pasajul Muncii, începând din data de 20.12.2014, Regia Autonomă de Transport București va lua următoarele măsuri:
 
Linia 1 va reveni pe traseul inelar, de la terminalul ,,Șura Mare””, pe Sos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Calea Șerban Vodă, Bd. Gheorghe Șincai, Str. Nerva Traian,  Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, Sos. Mihai Bravu, Sos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Sos. Nicolae Titulescu, Pasaj Basarab, Sos. Orhideelor, Bd. G-ral Vasile Milea, Bd. Timișoara, Sos. Progresului, Str. Dr. Constantin Istrati, Sos. Viilor, Sos. Olteniței, Str. Șura Mare, până la ,,Șura Mare””.

Linia navetă de autobuze 634 va reveni pe traseul anterior, între terminalele ,,Romprim”” și ,,Baba Novac”, pe Sos. Olteniței, Piața Sudului, Cal. Văcărești, Sos. Mihai Bravu.

Liniile 40 și 56 vor reveni pe traseul de bază de la intersecția Calea Călărașilor/ Str. Traian, pe Calea Călărașilor, Bd. Basarabia, apoi traseele actuale.

Linia navetă 656 se desființează.