Se reiau lucrarile la Pasajul Pipera-Tunari

De: Marian Andrei / 28.07.2009, 11:21
Se reiau lucrarile la Pasajul Pipera-Tunari
In perioada 28-31 iulie, traficul rutier si feroviar in zona este inchis datorita reluarii lucrarilor la Pasajul Pipera-Tunari.

Lucrarile la Pasajul Pipera-Tunari din Capitala se reiau marti, dupa ce timp de mai multe luni au fost intrerupte. Din acest motiv, in perioada 28-31 iulie, traficul rutier si feroviar in zona este inchis.

Primaria Sectorului 2 informeaza ca a fost gasita o solutie tehnica pentru ca stalpii de inalta tensiune ai CFR in zona care impiedicau montarea unor traverse de beton sa nu mai fie mutati.

Finalizarea lucrarilor trebuia sa aiba loc in noiembrie 2008. Din cauza greselilor de proiectare, costurile pasajului Pipera Tunari au crescut la 11,44 milioane de euro, aproape dublu fata de suma initiala, iar termenul de finalizare a lucrarilor a fost cu mult depasit, dupa ce constructorul a solicitat o prelungire a termenului de finalizare cu inca sase luni.

Traficul feroviar intre statiile Bucuresti Baneasa si Pantelimon va fi inchis in perioada 28 iulie, ora 12.00 – 31 iulie, ora 24.00, intervenind modificari in circulatia trenurilor de calatori de pe sectia Bucuresti – Constanta si retur, informeaza un comunicat de luni al Ministerului Transporturilor.

Astfel, vor fi anulate, in 28 iulie, doua perechi de trenuri personale care circula pe ruta Bucuresti Nord – Bucuresti Obor si retur, iar in perioada 29 – 31 iulie, toate cele patru perechi de trenuri personale care circula in relatia Bucuresti Nord – Bucuresti Obor si retur.

Pe rute ocolitoare vor circula, prin Mogosoaia, in perioada 28 – 31 iulie, patru trenuri Rapid pe rutele Kardam – Negru Voda – Bucuresti Nord, Bucuresti Nord – Mangalia, Bucuresti Nord – Constanta si Mangalia – Bucuresti Nord.

In perioada 28/29 iulie – 31 iulie/01 august, vor circula, prin Mogosoaia, doua trenuri Rapid pe rutele Mangalia – Timisoara Nord si Timisoara Nord – Mangalia si patru trenuri Accelerat pe rutele Mangalia – Arad si retur, Constanta – Sibiu si Constanta – Bucuresti Nord.

In perioada 29 – 31 iulie, prin Mogosoaia, vor circula patru trenuri Rapid pe rutele Bucuresti Nord – Negru Voda – Kardam, Constanta – Bucuresti Nord, Mangalia – Bucuresti Nord si retur, precum si doua trenuri Accelerat pe rutele Sibiu – Constanta si Bucuresti Nord – Constanta.

Trenurile mentionate vor sosi in statiile de destinatie cu o intarziere de aproximativ 40-60 de minute, ca urmare a circulatiei pe ruta deviata.