Se schimbă modalitatea de taxare pe A2, la podul Fetești-Cernavodă

De: Dragos Tanase / 17.03.2015, 12:00
Se schimbă modalitatea de taxare pe A2, la podul Fetești-Cernavodă
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a început lucrările pentru introducerea unui sistem electronic de plată a taxei de trecere a podului Fetești-Cernavodă, pe autostrada București - Constanța.

Sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, șoferii având posibilitatea să opteze pentru achitarea tarifului în afara stației, în avans sau până la ora 24:00 a zilei următoare, potrivit CNADNR.

Astfel, șoferii vor avea următoarele opțiuni de achitare a tarifului: prin SMS transmis la un număr scurt; prin achitarea tarifului de trecere prin rețeaua de parteneri autorizați ai CNADNR; prin utilizarea cardului bancar, în urma configurării unui cont într-un portal web și printr-o aplicație pentru mobil puse la dispoziție de CNADNR.

Faza inițială a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare, printr-o serie de camere video poziționate în agenția de încasare atât în punctul de intrare, cât și la ieșire pentru a asigura identificarea și clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum și realizarea marcajelor rutiere, această etapă fiind finalizată.

CNADNR menționează că aceste camere video identifică trecerea, aplicând o marcă temporară și coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii, acțiunea va fi marcată drept posibilă contravenție.