Se schimba vremea! Cod portocaliu pentru cinci judete!

De: Marian Andrei / 22.06.2009, 12:20
Se schimba vremea! Cod portocaliu pentru cinci judete!
Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca in cinci judete vor avea loc ploi abundente.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu incepand de luni, ora 16.00, pana marti, ora 9.00, pentru cinci judete, unde ploile vor fi abundente.

Astfel, in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, precum si pentru zonele montane ale judetelor Hunedoara si Valcea, cantitatile de apa vor depasi local 50 de litri pe metru patrat si, izolat, 80 de litru pe metru patrat.

Avertizarea de azi este o actualizare a celei emise ieri, si care anunta ploi abundente, cu averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, cu aspect de vilejie, precum si, izolat, caderi de grindina.

Totodata, Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA) a emis o avertizare valabila de luni, ora 5.00 pana miercuri, ora 7.00 si care vizeaza 21 de judete unde exista pericol de inundatii si de cresteri de debite a raurilor, in urma ploilor din aceasta perioada.

Judetele afectate sunt Arad, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Arges, Olt, Dambovita, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Ilfov si zonele de munte ale judetelor Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Buzau, Vrancea.