Se scumpește călătoria cu metroul!

De: Dragos Tanase / 03.08.2012, 17:40
Se scumpește călătoria cu metroul!
Tarifele la transportul cu metroul se majorează, începând cu data de 4 august. Noile prețuri sunt exagerate, ca să nu spunem "nesimțite", dar Metrorex a găsit mai multe motive* pentru această decizie, unele fiind chiar aberante (cum ar fi compararea tarifelor cu alte capitale europene).

Și totuși, poate se reușește montarea ferestrelor rabatabile, așa cum au promis, în locul celor fixe de acum, la toate trenurile Bombardier, ca să nu mai transpire călătorii, la ore de vârf, acum când vor plăti și mai mult pentru acest disconfort.

Noile garnituri nu au fost prevăzute cu instalații de aer condiționat, la fel cum se întâmplă și cu unele autobuze ale Regiei Autonome de Transport București (RATB).

În speranța că nu vom ajunge să fim bătaia de joc ale RATB și Metrorex, pe banii noștri, să revenim la știrea care ne interesează acum, în mod deosebit.

Noile tarife sunt următoarele:

cartela cu 10 călătorii – 15 lei;

– abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii – 60 lei;

– abonament lunar cu 62 călătorii – 50 lei.

Rămân neschimbate tarifele la cartela cu 2 călătorii (4 lei) și la abonamentul de o zi (6 lei), iar cartelele de călătorie cu metroul, achiziționate până la data 3 august 2012 inclusiv, pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă la data achiziției.

Metrorex a operat ultima majorare de preț în luna august 2011.

*Află motivele acestor scumpiri, pe www.metrorex.ro