Se spune că a murit zdrobită de un armăsar în călduri! Cât era de obsedată de sex era Maria Tereza

Apropo.ro / 24.03.2015, 10:19

Se spune că a murit zdrobită de un armăsar în călduri! Cât era de obsedată de sex era Maria Tereza
Maria Tereza a Austriei (1717-1780) a rămas în istorie, neoficial, drept împărăteasa Imperiului Romano-German.


Oficial, a purtat titluri precum arhiducesă a Austriei, regină a Boemiei, regină a Ungariei, Mare Principesă a Transilvaniei etc. Nu a fost niciodată încoronată ca împărăteasă a Sfântului Imperiu Romano-German din cauza că s-a născut cu un mare „handicap” în epocă, acela de a fi femeie.

Biografii Mariei Tereza au conchis că împărăteasa a purtat tot timpul în intimitate handicapul de a fi femeie, pe care a încercat să-l compenseze cu o atitudine mai degrabă masculină. Istoria a reţinut că trăgea foarte bine cu toate tipurile de arme şi că reuşea să călărească chiar mai bine decât husarii armatei Austro-Ungare. De altfel, pasiunea pentru cai şi călărie i-a atras una dintre cele mai zguduitoare legende care au circulat de-a lungul timpului despre marii lideri politici ai lumii: aceea că întreţinea relaţii sexuale cu armăsarii din grajdul imperial şi că unul din episoadele zoofile i-ar fi cauzat şi moartea.
Mai precis, că ar fi fost zdrobită de copitele unui armăsar pe care l-ar fi biciut în timpul actului sexual.

Legenda privind nimfomania împărătesei a căpătat în timp diverse variaţiuni. Una dintre acestea priveşte un episod petrecut pe teritoriul Transilvaniei, la castelul Martinuzzi din Vinţu de Jos, locul în care Maria Tereza ar fi obişnuit să-şi ucidă iubiţii după ce îi consuma sexual. „Maria Tereza intra cu bărbaţii pe poartă castelului, că atunci era canal de apă în jur, şi, după ce petrecea cu ei, dacă îi plăcea, îi ducea într-o camera de la etaj şi îi poftea să între acolo. După ce bărbatul îi trecea pragul, împarateasa trăgea de o manetă şi se desfăceau podelele şi omul cădea în nişte săbii ce erau aşezate cu vârful în sus”, ar fi o legendă răspândită de localnici.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Tags: